Григор Димитров излиза на "Grand Stand" в Рим днес, в трети опит да сломи Стефанос Циципас на клей за последните седмици.

Двубоят между двамата е от втория кръг на Мастърса във Вечния град и е трети в програмата на корта, която започва в 12 часа българско време.

Програмата открива мачът от дамската част на схемата между Арина Сабаленка и Джън Шуай, а след него е ред на двубоя между Пабло Кареньо Буста и Карен Хачанов. Това означава, че мачът на Григор няма да започне преди 15 часа, като ще може да го наблюдавате на живо по MAX Sport 1 HD, както и да го следите на живо с Dir.bg.

Жребият си направи неприятна шега с Григор, защото за трети пореден турнир изправи на пътя му световния №5 Стефанос Циципас.

Гръцката звезда изхвърли Гришо от турнирите в Барселона и Мадрид, при това го направи без особени трудности и в два сета.

В тези мачове се видя, че Циципас има доста повече аргументи, особени в играта на клей, но днес Гришо ще има своя шанс за отмъщение.

Българинът достигна до този втори кръг след вчерашния си успех в два сета над Брендън Накашима, докато Циципас започва директно от тази фаза в ролята си на четвърти поставен в схемата.