Световният №4 Стефанос Циципас не е особено очарован от действията на Новак Джокович и цялата сага около сърбина.

Гръцката звезда не спести нищо на Ноле и обяви, че той си играе по собствени правила, а останалите тенисисти от тура изглеждат като глупаци, които са принудени да спазват всяко правило.

Той не е единственият тенисист, който в последните дни разкритикува Джокович и целият хаос, който сърбинът предизвика около турнира. 

Циципас, който е потенциален съперник на Григор Димитров в третия кръг на Australian Open, даде интервю пред "WION", в което разкри своите възгледи около случилото се.

"Никой не си е помислил, че може да дойде в Австралия без да се ваксинира или в нарушение на съществуващите правила. Само Новак прояви тази смелост, но той поставя своя Големият шлем под риск, явно се иска огромна смелост за подобно нещо.

Аз избрах да спазя всяко правило и да бъда напълно готов за Австралия, но не казвам, че моят начин е най-правилният, а неговият грешен.

Но над 90% от тенисистите сме ваксинирани и следваме правилата, за да може да играем. Ние сме дисциплинирани.

От друга страна има хора като Джокович, които не играят по правилата, нито на правителството, нито на Тенис Австралия. Явно останалите изглеждаме като глупаци в неговите очи", сподели той.