Цветана Пиронкова отново ще е под светлината на прожекторите днес, когато среща Серина Уилямс във втория кръг на "Ролан Гарос". Мачът е на централния корт "Филип Шатрие" в Париж, като е втори в програмата.

В 12 ч тя стартира с друг мач при жените - Рената Сарасуа срещу Елина Свитолина, след които идва ред на битката, която очакваме с огромен интерес. Този стадион в комплекса е покрит, което означава, че дъждът - ако има такъв, няма да е фактор. И мачът няма да се забави дори при лошо време.

Очаква се той да започне около 14 ч наше време, ще го предават БНТ 3 и Евроспорт.

Цвети излиза срещу суперзвездата с 23 титли от Големия шлем за шести път, като и петте предишни сблъсъка са печелени от американката. Преди две седмици в четвъртфинал на US Open Пиронкова взе първия сет и даде голяма битка на Серина, но силите не стигнаха за паметна победа.

Ако успее днес, Цвети е сигурна, че в трети кръг ще играе с чехкиня и тя ще се казва Барбора. Срещата между Барбора Стрицова и Барбора Крейчикова ще определи съперника на българката или Уилямс.

Обяснимо, Серина е фаворит на букмейкърите със ставки около 1.40 за нейна победа. Котировките за успех на Пиронкова са към 3.00.

Ето ги най-интересните мачове в програмата за деня на "Ролан Гарос":

Корт "Филип Шатрие", начало 12 часа

1. Рената Сарасуа - Елина Свитолина

2. Цветана Пиронкова - Серина Уилямс

3. Макензи Макдоналд - Рафаел Надал

4. Александър Зверев - Пиер-Юго Ербер

Корт "Сюзан Ленглен", начало 12 часа

1. Стан Вавринка - Доминик Кьофер

2. Джак Сок - Доминик Тийм

3. Симона Халеп - Ирина Бегу.