Най-добрият американски тенисист Тейлър Фриц определено вече не е сред любимците на публиката на "Ролан Гарос".

Снощният последен мач от вечерната сесия на "Сюзан Ленглен" между него и Артур Риндернех предложи много емоции, които завършиха по неприятен начин.

Фриц спечели оспорвания двубой с 2:6, 6:4, 6:3, 6:4, като френската публика беше с изключително невъздържано поведение.

В опит да подкрепя своя любимец, някои от феновете освиркваха Фриц, включително и между първи и втори сервис. По време на самия мач американецът запази емоциите за себе си и не отвърна, но след последната точка избухна и направи знак към публиката да мълчи.

По време на интервюто с Марион Бартоли тя се опита да му зададе въпроси, но това беше трудна задача заради непрестанните освирквания. Фриц отговори на един въпрос и се оттегли от интервюто.

Риндеркнех беше последният френски представител на тазгодишния "Ролан Гарос", като поведението на публиката беше подобно на това на мача между Гаел Монфис и Себастиан Баес. Тогава невъзпитаните възгласи и освирквания свършиха работа на Монфис, но за разлика от Баес, Фриц показа много здрави нерви. Поне до последната точка.

В следващия кръг световният №8 ще играе с аржентинеца Франсиско Серундоло и едва ли публиката ще е настроена приятелски към него.