Това обяви самият 42-годишен италианец, който бе вчера в София, за да подпише новия си 4-годишен договор с българската федерация (БФВ).

"Чакам развитието на моя отбор в европейските клубни турнири и финала на шампионата в Азербайджан. След това ще преценя по кой път да хвана - заяви Абонданца, цитиран от BGvolleyball.com. - Вярвам, че има години, в които е важно да бъдеш треньор само на националния отбор, и други години, в които нямаш толкова много ангажименти, когато можеш да приемеш и клубен. Лично на мен, да бъда треньор само на националния отбор на България, ми харесва."

Срокът на договора на Абонданца на практика е до края на Олимпийските игри в Рио де Жанейро '16 и именно участието в тях е голямата поставена цел пред специалиста.

Още през този сезон италианецът ще има 3 сериозни предизвикателства с женските ни националки - дебютът в "Гран при" и участията в Европейската лига и Евро '13 в Германия и Швейцария, припомня ТопСпорт.

"Приоритетът ни за 2013 г. е да израстваме и да се стабилизираме на колкото може по-високо ниво - поясни Абонданца. - Като резултати ще е добре да се представим на ниво в "Гран при", за да вземем точки за световната ранглиста. Въпреки че календарът не ни помага много, защото е много тежък - пътувания до Азия, до Южна Америка и пак до Азия. Излизаш извън биологичния си часовник, сменяш времето. Със сигурност ще е важно да успеем да се класираме за "Гран при" и през 2014 г., а това минава през нов финал в Европейската лига."