Испанският волейболен шампион Гуагуас (Лас Палмас) показа огромен респект към селекцията и организацията на българския - Хебър (Пазарджик), преди довечера двата тима да се срещнат в първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Мачът е от 21,30 ч и ще се предава по Макс Спорт 2.

Треньорът на домакините Серхио Камареро обяви:

"Те са много силни, имат бюджет от 2,5 милиона евро. Ще бъде много сложен мач, а и реваншът е в България. Надявам се феновете да ни дадат предимство и да вземем аванс преди втория мач".

Според сайта на Конфедерацията на европейския волейбол CEV, бюджетът на Хебър е три пъти по-голям от този на испанския първенец. Не, че това ще играе на терена довечера.

За българите това е първи официален мач за сезона, което несъмнено дава преимущество на испанците.

Лас Палмас вече изигра два сериозни двубоя - победи с 3:0 за Суперкупата на страната Фени Енергия, а после повтори резултата и срещу Ротогал в първенството.

Треньорът на българите Камило Плачи замина с пълен състав за Канарските острови и изрази оптимизъм, че дебютното участие на Хебър в Шампионската лига ще е дълго.

Ако преодолеят този кръг, играчите от Пазарджик трябва да елиминират още два противника, за да стигнат до същинската фаза на надпреварата.