Хебър продължава да мечтае в Шампионската лига след сладка победа с обрат - 3:1 срещу Шахтьор (Солигорск) като гост в Беларус.

Българският първенец обърна и общия резултат след поражението с 2:3 у дома преди седмица, а и двубоя тази вечер - 25:15, 21:25, 16:25, 22:25 за гостите в залата на Шахтьор.

Репортаж от мача вижте ТУК.

Хебър загуби първия гейм тежко в Беларус, но не и надеждата. Нашите знаеха, че успех с 3:2 ги праща на златен гейм, както елиминираха испанския Лас Палмас в първия кръг. А победа с 3:1 ги класираше без допълнителното напрежение от този добавен тайбрек.

И Хебър наложи своята воля, воден от опитния Тодор Алексиев, завършил с 22 точки. Якопо Масари добави 17, Брадли Гънтър - 11, а Виктор Йосифов бе с 11 за победата.

В четвъртия гейм българският представител изпусна аванс от три точки, за да се върви пункт за пункт до 20-ата точка. След това обаче Хебър бе по-спокоен и уверен, за да вземе мача, без да се стига до пети, а евентуално и до допълнителен гейм.

И така, както и срещу испанския шампион в кръг №1, "жълтите" от Пазарджик осигуриха драма и зрелище, и то с победен край. Тогава Хебър загуби тежко с 0:3 като гост, но би у дома и със "златен гейм" елиминира съперника от Лас Палмас.

В следващия трети кръг отборът от Пазарджик ще играе с гръцкия гранд Олимпиакос, като първият двубой е у нас, а реваншът - в Пирея.