Силвано Пранди говори пред "Тема: Спорт" след отпадането на националния отбор по волейбол от Европейското първенство. Професора изрази недоволството си от играта на отбора на шампионата.

Веднага след загубата ни от домакина Словения, доскорошният национал Георги Братоев написа: "Много моля да има възрастова граница за хората, които ръководят отбори, какъвто и да било спорта. Доказано след 70 деменцията засяга доста голям процент от хората!!!".

Пранди отговори на атаката така:

"Вижте, не мога да разбера защо всички питат за тези имена. Георги Братоев не е единственият волейболист на България, нали така?! Той не е Бруниньо Резенде все пак. Георги е добър състезател, но не е Кристиано Роналдо.

Говорим за Братоев, който е на 32 години, добър волейболист, но трябва да подобри физическото си състояние. Това е истината.

Ако съм взел решение да включа даден волейболист в списъка си, то е направено с цел да успея като треньор на България и отборът да постигне силен резултат.

Имам договор за една година, за да класирам България на Олимпиада. Загубихме във Варна, но ще се опитаме да спечелим в Германия".