България стартира със загуба турнира в олимпийската квалификация при волейболистките, след като допусна обрат от 1:0 до 1:3 срещу Полша.

Мачът в град Апелдорн (Нидерландия) се развиваше по идеален за българския тим сценарий до средата на втория гейм, след което всичко тръгна в полза на съперника.

Полякините спечелиха с 23:25, 25:20, 25:19 и 25:22 за общо 106 минути игра. На моменти изглеждаше, че можем да наклоним везните в наша полза, но разликата дойде от мощта на полския тим.

Чисто физически, той надделя над българките.

Първата част бе доминирана от нашите, водени от Елица Василева с нейните 9 т. в този гейм. Спечелихме го за 26 минути.

Снимка: www.cev.eu

Точно за толкова ни взеха втория, в който наложиха волята си с мощни сервиси и атаки, докато нашата разпределителка Лора Китипова отвръщаше с технична игра. Не стигна малко и във втората половина на гейма взеха преднина за крайното 25:20.

Нататък изглеждаше ясно - полякините доминираха, повеждаха и чак при 18:18 в четвъртата част изравнихме нещата. Но отново съперникът бе по-мощен, по-надъхан и взе мача.

"Давайте, момичета, давайте сега, дайте всичко", опитваше да мотивира отбора именика Иван Петков, треньор на българките.

Не успяхме. 

Утре от 20,30 ч играем с домакина Нидерландия, а в четвъртък от 17 ч се изправяме срещу Азербайджан. Тази вечер двата тима играят един срещу друг.

Първите два тима в групата се класират за полуфинал, а само един от цялата квалификация отива на Олимпиадата Токио 2020.

Снимка: www.cev.eu