Българските волейболни клубове, включително и грандовете Левски и ЦСКА, ще атакуват властта в родната федерация в лицето на Данчо Лазаров, съобщи "Спортал".

Желанието им е да бъде свикано извънредно изборно Общо събрание на БФВ, след което централата да се сдобие с нов ръководител.

Единствените клубове от Висшата лига, които подкрепят Лазаров и сегашното ръководство, са Арда и Монтана. Шампионът на женското първенство - Марица (Пловдив), също е на страната на мнозинството в мъжкия елит.

Тази новина идва само дни, след като стана ясно, че настоящите шефове на волейбола свикаха извънредно Общо събрание, което ще се проведе на 20 декември, а според Любо Ганев целта е той да бъде изхвърлен от ръководството. Легендарният волейболист в момента е вицепрезидент на федерацията, но за никого не е тайна, че с Лазаров са в скандал.

В петък на специална пресконференция ще бъдат представени исканията и плановете на инициативен комитет, който се състои от представители на клубовете, които желаят промяна в посоката на българския волейбол.