"Червените дяволи" отчаяно искат младия страж на остане на "Олд Трафорд" и според медиите на Острова ще предложат 200 000 паунда на седмица на Де Хеа.

Спекулациите за негов евентуален трансфер в "Реал Мадрид" не спират от миналото лято, имайки предвид края на кариерата на Икер Касияс. Според английските медии, освен огромната заплата, "Юнайтед" иска да увеличи освобождаващата клауза на Де Хеа на 67 милиона евро.

Договорът на испанския страж на "Олд Трафорд" изтича през лятото на 2016 година. Мениджърът на "Юнайтед" Луис ван Гаал призна, че клубът е предложил нов договор на Де Хеа.

"Предложихме му много пари. Искам той да остане, но аз не съм шефът. Играчът е шефът, само той може да каже "да" или "не". Трябва да попитате него, но той трябва да подпише", каза Ван Гаал.

Веднага след това се появиха спекулации в Испания, че 24-годишният вратар вече е отказал предложения му договор, въпреки уникалната за вратар заплата. Едно от исканията на Де Хеа било освобождаващата му клауза да не е по-висока от 30 милиона евро, съобщи novsport.