Срещата се игра на националния стадион "Васил Левски" пред погледа на 35 хиляди души.

Двубоят стартира равностойно, но футболистите на ЦСКА бързо овладяха играта и притиснаха своите съперници. Това доведе и до гол в 12-та минута, когато капитанът Борис Галчев центрира от ъглов удар, Ангел Грънчов продължи топката с глава към далечна греда и тя беше посрещната от Станислав Маламов. Халфът на "армейците" не сгреши от близо с глава и ЦСКА поведе с 1:0.

Следващите минути преминаха изцяло под доминацията на "червените". Те обаче не се възползваха от неориентираната защита на "Монтана", след като удари на Момчил Цветанов, Йордан Йорданов и Преслав Йорданов преминаха покрай вратата на Ивайло Василев.

В самия край на полувремето пък "Монтана" получи шанс за изравнителен гол, но изстрел от свободен удар на Иван Минчев премина на педя от лявата греда на вратата на Анатоли Господинов. Самото положение пък предизвика бурни реакции в лагера на символичните домакини от "Монтана", след като техен играч излезе сам срещу вратаря на ЦСКА след нарушението, но главният рефер Станислав Тодоров предпочете да отсъди свободен удар.

Първата част завърши с гол аванс за "червените", а на полувремето се състоя любопитна церемония. Легендата на ЦСКА и директор в "червения" клуб Пламен Марков връчи специална награда на боксьора Кубрат Пулев, който стана европейски шампион по бокс за професионалисти в тежка категория, а публиката посрещна Кобрата с гордите възгласи "българи, юнаци". Българският боксьор изгледа мача от ложите, където присъстваха и много други популярни лица, сред които Христо Стоичков, националният селекционер Ивайло Петев и други.

ЦСКА беше по-активният тим и в началото на второто полувреме. "Армейците" моментално получиха шанс да вкарат втори гол, след като в 51-та минута Галчев центрира от пряксвободен удар, а Грънчов отклони топката към далечния ъгъл на вратата на "Монтана". Ивайло Василев изби в корнер, а след неговото изпълнение Момчил Цветанов стреля неточно.

Той се реваншира в 57-та минута, когато проби по лявото крило и подаде по тревата към Маламов, който засече топката, но я изпрати в гредата. И третото чисто положение в мача се откри пред Станислав Маламов. Халфът на "червените" получи топката на задна греда след центриране на Галчев, досущ като при гола в 12-та минута, но този път неговият удар беше спасен от вратаря на символичните домакини.

"Монтана" вкара топката във вратата на ЦСКА в 75-та минута, но отправилият удара Станислав Генчев беше с метри в засада и играта беше спряна. Секунди по-късно пък старши треньорът на символичните домакини Емил Велев беше изгонен заради невъздържаното си поведение.

Тимът на "Монтана" не успя да стигне до гол в оставащото време от срещата и ЦСКА спечели 20-та си Купа на България.