Успехът на "Георги Аспарухов" увеличи преднината на "сините" в битката за второто място в класирането срещу ЦСКА-София на пет точки, докато за "Ботев" угасна и последният лъч надежда за класиране в челната шестица.

Пловдивчаните са с пет точки зад "Дунав Русе" кръг преди края на редовния сезон.

"Левски" контролираше играта през първото полувреме и заслужено се оттегли с гол аванс на полувремето. Той падна в 16-та минута, когато изчистена топка от наказателното поле попадна на крака на Роман Прохазка и той я изпрати от воле в далечния ъгъл на доскорошния вратар на "сините" Иван Чворович.

Малко по-рано пък "Ботев" пропусна да вкара най-чистото си положение, при което Фернандо Виана не успя да стигне до топката след центриране отдясно. "Левски" създаде още три положения за гол през полувремето, но Антонио Аниете ги пропусна. Първо Георги Георгиев, влязъл в игра на мястото на Чворович малко по-рано, отрази негов силен удар от далечно разстояние, а малко по-късно испанецът не уцели вратата от пряксвободен удар след границата на наказателното поле.

Третото положение беше създадено от Бабатунде Адениджи, който открадна топката от Меледже Омнебес и стреля, а ударът беше блокиран и топката попадна в Аниете. Той обаче се забави и гостите отнеха топката. Футболистите в синьо започнаха по-активно и второто полувреме, а в 55-та минута получиха шанс да поведат с два гола. Мехди Бурабия и Антон Огнянов изпълниха триково свободен удар и вторият прати топката на главата на непокрития Давид Яблонски, който обаче пропусна да вкара от непосредствена близост до вратата на Георги Георгиев.

"Левски" стигна до втори гол в 63-та минута. "Сините" организираха добра контраатака и на няколко пъти техни изстрели бяха блокирани от защитници на "Ботев", но в крайна сметка топката стигна до Антон Огнянов в ляво по нападението и той я пусна по тревата към Адениджи, който вкара за 2:0.

Гостите се сетиха да атакуват едва след гола на Адениджи, но трудно създаваха ситуации за гол. Всъщност, най-сериозната създаде вратарят на "сините" Николай Кръстев, който сгреши с изчистване на топката и я изпрати в краката на Тодор Неделев, чийто удар обаче премина над напречната греда.

До края на мача нямаше повече голове и "Левски" спечели с 2:0.

Вижте класирането и програмата в Първа лига