Нова оставка и напрежение в баскетбола

21 септември 2017 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Facebook
В българския баскетбол напрежението расте
Нова оставка разтърси баскетболната федерация, като я подаде членът на Управителния съвет Тодор Иванов.

Директорът в медийната група S Media обяви, че повече не желае да участва в заседанията на управата и иска да бъде освободен от задълженията му. Ден по-рано това стори и Иван Ценов, дългогодишен важен фактор в баскетболната администрация у нас.

"Не желая да взимам решения под натиск, ултиматуми и манипулации - аргументира се Иванов. - Решения, които всички сме убедени, че са в полза на един-два клуба или заради егото на дадена личност, а не в полза на баскетбола. Не мога да участвам в заседания, които се превръщат в монолог, а липсва диалог и уважение. Не ми е приятно да слушам обидни квалификации към и за хора, които са от години в баскетбола.

През тези 12 месеца, в които съм член на УС видях и чух неща, които не отговарят на възпитанието ми. И, за да няма спекулации с оставката на г-н Иван Ценов, ще кажа, че още в началото на лятото уведомих колегите от УС, че си подавам оставката, но ще изпълнявам задълженията си до назначаването на Общо събрание, защото за мен присъствието ми в ръководството на българския баскетбол е кауза и гласуването ми е било безкористно.

Уви, заседанието във вторник ме убеди, че няма смисъл от участието ми, защото, както казах по-горе, липсва диалог и нещата ще стават все по-нелицеприятни. Има и още много причини за окончателното ми решение, но няма смисъл да ставам досаден да говоря за неща, които голяма част от хората в баскетбола ни знаят, но по една или друга причина пренебрегват и премълчават."
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

01 Март 2018

С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири?

Резултати
08 Февруари 2018Колко гола ще отбележи Димитър Бербатов с екипа на индийския ФК "Керала Бластърс"? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?

Всички прогнозиПрогнози

18.03.18 13:00ч ЦСКА-София - Левски
1 X 2
60% 40% 0%
18.03.18 19:00ч РБ Лайпциг - Байерн М
1 X 2
100% 0% 0%