Родните национали бяха без звездата си Александър Везенков, който за съжаление трябваше да се върне в клубния си тим "Барселона". 
 
Въпреки това момчетата на Любо Минчев се оттеглиха с осем точки преднина на полувремето, които обаче не успяха да запазаят.
 
За съжаление това бе втора поредна домакинска загуба, която допускаме по такъв драматичен начин, след тази от Финландия през ноември, когато отстъпихме с 80:82.
 
Първата част започна доста по-добре за гостите от Чехия, които демонстрираха невероятна стрелба от тройката и успяха да поведат със 17:9. Родните национали все пак се съвзеха от първоначалния шок и завършиха частта със само три точки изсотаване - 17:20.
 
България изигра изключителна втора четвърт, в която буквално разпиляхме чехите и спечелихме с 31:17. По този начин българите се оттеглиха на получреме при резултат 48:37.
 
Почивката дойде в точния момент за чехите, които излязоха преобразени през третата четвърт и я спечелиха със 17:8.
 
Последната четвърт бе изключително драматична, като минута преди края резултатът бе равен, а България дори имаше шанс да поведе, но пропусна.
 
В заключителната минута опитът на чехите си каза думата и те успяха да измъкнат победата с две точки преднина.
 
Чехия е първи в групата с три победи от три мача, докато България е с актив от една победа и две загуби.
 
Към момента сме на второ място, но по-късно тази вечер Финландия и Исландия излизат в другия двубой от групата.
 
В неделя гостуваме на Финландия в изключително важен мач, който може да се окаже решаващ за продължаването на България напред.