Два независими един от друг източника съобщиха пред БЛИЦ, че преди десетина дни Стратега е изсипал чиния, пълна с шкембе чорба, върху ризата на сервитьора.
Два часа по-рано той и негови приятели отскочили до заведението, за да хапнат и пийнат. След като вече бил в леко нетрезво състояние, Пената си поръчал шкембе чорба. Поръчката му обаче се забавила и това ужасно го изнервило. След като келнерът все пак пристигнал с пълната чиния, Стратега станал, грабнал супата от ръцете му и опитал да я изсипе върху главата на слисаното момче. Младежът проявил рефлекс и успял да се дръпне, но Димитър Пенев все пак успял да залее част от ризата му.
Единият от източниците на БЛИЦ е бивш шофьор в спортен вестник. Другият работи като строител.
“Бяхме вътре, когато стана разправията. Всичко приключи бързо, но екшън си имаше. Аз стоях на по-далечна маса. Чух само, че говорят на висок глас, а после видях изцапаната риза на келнера. Логично е да покрият нещата. Безсмислено е да търсите някой, който да ви потвърди“, заяви единият от източниците. Другият, който стоял на по-близка маса, не пожела да изпада в подробности, но бе категоричен, че е станал свидетел на скандала.
БЛИЦ опита да се свърже с Димитър Пенев, но Стратега не си вдигаше телефона. Наш репортер разговаря със служителка в ресторант “Окото“, както и с единия от келнерите.
“Не знам за такъв случай. Димитър Пенев наистина идва често при нас, но напоследък специално аз не съм го виждала“, заяви служителката.
“В същата вечер аз не съм бил на работа. Ако е имало такова нещо, моят колега щеше да ми каже“, каза пък сервитьорът.
“Окото“ е едно от най-предпочитаните заведения от редица известни личности - най-вече хора, работещи в областта на спорта. Те често посещават ресторанта, за да опитат от въпросната шкембе чорба.