Сър Алекс Фъргюсън бе разочарован от отпадането на неговия тим от турнира за Купата на ФА. Вчера Червените дяволи отстъпиха на полуфинала на Евертън с 2:4 след изпълнение на дузпи. Шотландецът заложи на голяма част от младите футболисти на Юнайтед, но същевременно са жалва и от главния съдия Майк Райли, който също има слава у нас и е недолюбван на "Герена".
- Г-н Фъргюсън, как ще коментирате отпадането ви от турнира за Купата на страната?
- На никой не би му било приятно едно подобно стечение на обстоятелствата, нали? Отпаднахме, това е. Сега гледаме напред към оставащите мачове до края на сезона.
- Как ще коментирате съдийството на Майк Райли? На няколко пъти изразихте недоволството си от негови отсъждания, по време на срещата?
- Има защо. Самият той ще трябва да се извини, когато види записа на срещата, защото ще открие грешките си и без да му казвам кои са те.
- За какво точно намеквате?
- За положението за дузпата. Най-вече. Не че нямаше и други пропуски,но това беше просто върхът.
- Значи според вас е трябвало да ви бъде дадена дузпа?
- Ами, видяхте как бе съборен Уелбек. Какво повече трябва да се случи, за да даде един рефер дузпа? Напротив – за да не го дадеш трябва да си не сто, а доста повече процента сигурен, че няма нарушение. А това не може да се каже за ситуацията, в която попадна Уелбек, нали?
- Преди началото на мача мениджърът на Евертън Мойес заяви, че се притеснява от главния съдия, тъй като е известно, че Райли е привърженик на Манчестър Юнайтед?
- Моля?! Така е мислил Дейвид преди началото на мача, но защо не го попитате сега? Не мисля, че фен на Юнайтед би свирил по подобенначин. Няма такова нещо. Това са пълни безсмислици и дори не смятам и да падам до подобно ниво, че да им отделям внимание.
- Съжалявате ли, че не започнахте двубоя с повече футболисти от титулярния състав?
- Така бях решил – така направих. Навярно ако бях пуснал още в началото Бербатов, Скоулс и някои от другите, нещата щяха да изглеждат по съвсем друг начин, но сега само можем да гадаем.
- Доволен ли сте от младите в отбора?
- Да, те имат бъдеще. Разполагаме с два отбора и трябва да се залага на младите, защото играем в сгъстен цикъл сряда – събота. Мога да си позволя в подобни срещи да залагам на младоците – Фабио и Рафаел Да Силва, Федерико Македа и Дани Уелбек. Средната възраст на стартовия ни сътав бе 22 години. Тези играчи са бъдещето на Юнайтед и те засега оправдават моята вяра. Тези футболисти разполагат с темперамент, с енергия и вървят по правилен път. Дори съм склонен да понеса критики заради тях, но феновете знаят, че един отбор се изгражда върху младите.
- Свикнатхте ли вече да играете с продължения и дузпи финалите си през тази година?
- Да, вече спечелихме Шампионската лига, Карлинг Къп, Къмюнити Шийлд по такъв начин. Честно казано, нямам нищо против, защото трофеите се налице.