Въпреки че домакините бяха по-активната страна на терена, двубоят не започна добре за тях, след като в 61-ата минута Клейтън Макдоналд си отбеляза автогол и Евертън поведе. Само шест минути по-късно обаче Божинов направи 1:1 след страхотен далечен прехвърлящ удар, а в 70-ата минута пак той вкара за 2:1. За пълния обрат в мача спомогна и Мартин Петров, който в 76-ата минута след спринт по лявото крило получи пас и на свой ред се разписа, оформяйки крайния резултат. Пет минути преди края на срещата Марто получи заслужена почивка и отстъпи мястото си на Муур.
"Дубълът на Божинов и страхотното представяне на Мартин Петров ще дадат на мениджъра Марк Хюз храна за размисъл преди важните мачове в края на сезона", написа официалният сайт на Манчестър Сити.
"Това бе почти невероятен завършек за играч, чийто сезон едва ли не бе провален заради контузия. Той показа, че е готов за борбата в края на сезона", бе коментарът за играта на Мартин Петров.
Освен отбелязаните голове българите направиха още няколко много добри атаки към вратата на "карамелите". Марто дори бе на косъм от още едно попадение, но бившият страж на Сити Карло Неш изчисти опасната топка с крак.