Българинът се появи в игра едва през втората част, заменяйки Карлос Тевес, който бе заел мястото му в стартовите единадесет. Журналистът Дейвид Макдонъл пише в коментара си за мача:
"Трябва да си доста смел за да оставиш футболист за 30 млн. на резервната скамейка, особено когато собственикът на клуба гледа от трибуните. Сър Алекс Фъргюсън обаче никога не се е страхувал от подобни ходове. Въпреки че всички очакваха Бербатов да е титуляр, Фърги показа решителност и заложи на Тевес, което се оказа правилен ход. Българинът досега имаше 4 гола в 6 мача в турнира, но всъщност той вкара само на непретенциозните Олборг и Селтик. Въпреки елегантната му техника, той е доста пестелив в единоборствата и не се отличава с особена работоспособност. Именно затова той все още не може да си спечели любовта на феновете, каквато има Тевес.
Силният натиск на Юнайтед в началото бе основната причина те да стигнат до гола на О`Шей в 17-ата минута, а това доказва, че стартовата единайсеторка е била правилно подбрана. Така нищо чудно в крайна сметка Фъргюсън да извади нужните 32 млн., които са необходими за да задържи Тевес на "Олд Трафорд".