Домакините решиха всичко в рамките само на едно полувреме. Две попадения отбеляза Крум Бибишков, едното от дузпа, а третият гол бе дело на Станислав Манолев. При две от попаденията обаче основна вина носеше стражът на пловдивчани Стоян Ставрев.
Смазващото превъзходство на "оранжевите" продължи и през втората част, но без да вкарат нови попадения. Победата доближи ловчанлии на две точки от третото място - 45 точки срещу 47 на Черно море. Локо (Пловдив) остават на 7-о място с 33 точки.
Първото полувреме започна с поделено надмощие, като гостите направиха плахи опити за нещо опасно пред Голубович, но без голям успех. След 15-ата минута обаче събитията се пренесоха изцяло пред вратата на Локомотив. Така се стигна до 22-ата минута, когато Бибишков бе задържан в наказателното поле от Сечков и реферът Стефан Спасов не се поколеба да отсъди дузпа. Бибишков сам се нагърби с изпълнението и не сбърка - 1:0.
Само пет минути по-късно Бибишков се възползва от груба грешка на защитата и вратаря на Локомотив и покачи на 2:0. При центрирането на Том обаче остана съмнение, че Сандриньо е в засада. Такава не беше отсъдена и Бибишков реализира третото си попадение в последните два мача за Литекс, след като в сряда се разписа в полуфинала за Купата срещу Миньор за победата с 1:0. Това бе седмо попадение за тарана в "А" група.
Малко по-късно бразилецът Том напусна принудително, като на негово място се появи Пламен Николов. Това обаче не намали остротата в атаките на домакините и те успяха да стигнат до трети гол. Това се случи в 39-ата минута, когато Барт центрира отдясно, Ставрев нескопосано излезе и Манолев с глава на празна врата покачи на 3:0.