Не мистичната последна част на пъзела, която в последните години липсва в тима на Ливърпул, а футболист, който трябва да изведе до нови висини тим, който е постигнал много в последния сезон, коментира в. "Таймс", цитиран от Спортал.
След две последователни шампионски титли на Англия и триумф в Шампионската лига, Манчестър Юнайтед изчака последния ден на летния трансферен прозорец за да постави нов клубен рекорд с привличането на Димитър Бербатов от Тотнъм за сумата от 30,75 милиона паунда. Сър Алекс Фергюсън чувстваше, че има нужда от нов нападател, повече височина и най-вече повече спокойствие между Уейн Рууни и Карлос Тевес.
Сделката напомня много на покупката на Хуан Себастиан Верон за 28,1 паунда през 2001-ва година. Сравнението не е много актуално, но за този случай напомни едно интервю на сър Алекс в списание "France Football", в което той обяснява идването на Бербатов с важността да се владее повече топката, дори и ако това означва да се забави играта на тима. Същата причина, която бе изтъкната за привличането на Верон.
Първите впечатления, които Верон остави в последствие се затвърдиха - чудесен играч, който не се вписва в състава на Юнайтед. В момента много хора се опитват да отпишат Бербатов по същата схема. Медиите, феновете на тима, част от които го освиркаха когато бе прочетено името му преди мача с Портсмут и още куп критици на Берба призовават за включването в състава на по-работливия Тевес.
Бербатов все още има да оправдава високата си цена и понякога сред феновете има отчаяние от думите за Фъргюсън за великолепните неща, който прави на терена играч, който е бил едва девети или десети по великолепие в даден мач. Все пак трудно можем да отминем факта, че в последните мачове - с Тотнъм и Мидълзбро, Берба започна да показва част от високата си стойност. Тежестта от фланелката на Юнайтед е голяма на раменете му, може би отражение от известна доза несигурност, но се чувства, че той може да играе важна роля за тима си в решителните последни седмици от сезона.