Лондончани бяха бесни от отсъжданията на норвежкия рефер, който според тях ги е ощетил жестоко и лишил от място на финала в най-престижния европейски клубен турнир. "Ние сме жертва на конспирация, защото УЕФА не иска два английски отбора да спорят за трофея за втора поредна година", бе всеобщото мнение в лагера на "сините".
Пръв срещу Хенинг изригна Дидие Дрогба, който едва бе удържан от стюардите и мениджъра Гуус Хидинк в желанието си да се саморазправи със съдията. "Такова съдийство е ш***н позор", не сдържа гнева си африканецът, бълвайки яростна тирада докато се прибираше в тунела. Въпреки че Дрогба може да отнесе наказание от УЕФА заради поведението си, той бе подкрепен от мениджъра Гуус Хидинк.
"Твърдо заставам зад Дидие и начина по който той реагира. Емоцията от мача е голяма и аз разбирам неговото разочарование. Все пак съдията не сбърка само веднъж, а направи поредица от гафове", заяви холандският специалист, според когото съдията не е свирил четири дузпи в полза на "сините".
Същото обвинение отправи и капитанът Джон Тери. Най-скандалната ситуация бе в 94-ата минута, когато топката се удари в ръката на Самуел Ето'о в наказателното поле на Барселона, но съдита остана безмълвен. "Съперникът ни като цяло игра добре в двата мача, но е факт, че в реванша имаше 6 или 7 неотсъдени нарушения в наказателното поле на Барса, което е удивително. Никъде другаде по света това не се е случвало. Съдията сбърка при много от своите решения", категоричен бе Тери.
Въпреки че той не подкрепи публично тезата, че случилото се на "Стамфорд Бридж" е конспирация на УЕФА, той отправи критика срещу европейската футболна централа, че е поверила реванша на толкова неопитен съдия. "Факт е, че бяхме много ощетени пред 40 000 души. Не е логично съдията да не отсъди поне едно от тези нарушения. Защо ни пратиха рефер, който е свирил само 10 мача в Шампионската лига. Той не е достатъчно добър, за да води полуфинал в този турнир", допълни английският национал.
"Норвежкият съдия беше купен. Той направи поредица от фрапантни грешки и аз още се чудя дали изобщо е рефер или крадец. Нямам думи да опиша този човек, той не трябва да свири повече", заяви и португалският защитник на Челси Жозе Босингва.