"Всички тези писания по мой адрес са болни амбиции. Дойде ми до гуша. Помията наистина е много голяма и обмислям да не се занимавам с футбол повече. Ще завърша сезона до край и след това ще се откажа. Просто ми писна от спекулации на болни мозъци и платени статии за по 100 лева. Важното е да цениш сам себе си като човек. Никой не вижда доброто, живеем сред злоба. Боря се да оцелявам, а ми приписват неща, нямащи нищо общо с истината. Направиха политически въпрос от забавянето на заплатите за няколко дни в Локомотив, а в грандовете ни плащанията се бавят по 3 месеца", сподели огорченият шеф на Локо (Мз).
"Аз се захванах с Вихрен и Локо (Мз) и доказах, че мога да работя правилно. И двата отбора станаха фактори. С Вихрен до десетия кръг бяхме водачи в елита. Продадохме на ЦСКА Удоджи и Фуртадо. С Локомотив развалихме доста сметки. Един отбор, дошъл от долните дивизии, изведнъж застана шести в А група, пред тимове като Черноморец, Сливен. Никой сякаш не вижда доброто, което правим. Направихме една страхотна спортна база в Мездра, дадохме на България няколко младежки национали - каза участникът на Мондиал'98 и продължи. - От пет месеца търся всячески да обезпеча финансирането на клуба в тези трудни за целия свят времена, а само ни плюят. Да, разделихме се през зимата с основни футболисти от тима. Направихме някои грешки в селекцията, които отчитаме. Отбор не се селектира зимата между полусезоните. Но винаги сме били коректни с всички. Направихме реверанс към ЦСКА и Спартак (Варна). Проблемите при нас идват от забавянето от страна на ЦСКА, но ние разчитаме, че ще бъдат коректни. Вярваме им".
Бачев коментира и предстоящия мач на неговия тим с Левски в София.
"Надявам се да се получи един приятен мач. Имаме проблеми в нашия лагер и това е известно. Става въпрос за контузени играчи, на които няма да можем да разчитаме. Нашият лидер Саша Симонович има разтежение", заяви още бившият нападател на Левски, Славия и националния отбор.