Никола Йокич се появи на трибуните на хиподрума в родния му град Сомбор, облечен с тениска на конния клуб, който той и семейството му притежават там.

Най-добрият баскетболист в света в момента стана шампион на НБА миналата седмица с Денвър Нъгетс и още тогава притеснено заяви, че парадът за титлата може да го забави. И да не се прибере навреме в родния град, за да гледа конните състезания.

И все пак Никола е успял, стигнал е навреме, а появата му бе празник за града.

Билбордове "Добре дошъл, MVP", го чакаха по улиците към къщата на фамилията, където баща му Бранислав бе подготвил всичко за тръгването към хиподрума.

Снимка: AP/БТА

Десетки камери и фотоапарати го следваха, но той отказа интервюта, като обяви пред репортерите, че "е имал твърде много публични изяви в последните дни, вече няма какво да каже".

След което се снима с всички желаещи, поздрави познатите от 47-хилядния град - а те са практически всички негови съграждани, и седна да си гледа състезанията.

Конните надбягвания са прастара традиция в Сомбор, сръбски град на унгарската граница.

А Йокич е толкова пристрастен към конете и този спорт, че в свободното си време в Щатите звъни с видеоразговори до родината, за да се увери, че всичко е наред с любимите му жребци.

Както обикновено над нещата, огромният център на Денвър се радваше и крещеше като обикновен фен, при изявите на конете от клуба му "Дрийм Кечър".

Баща му, брат му, съпругата му и 2-годишната му дъщеря Огньена бяха край него, но семейството не бе в някаква специална ложа, а сред публиката.

Както подобава на отношението на Никола, който е антипод за разбиранията ни за модерна спортна суперзвезда.  

Снимка: AP/БТА