Карл-Антъни Таунс вече години наред е най-добрият играч на Минесота.

Сега обаче Тимбърулвс бяха принудени да се справят без него за почти месец, след като Таунс даде положителен тест за COVID-19 в средата на януари. Звездата на “горските вълци” пропусна 13 поредни мача на своя отбор, а след завръщането си на терена говори за ситуацията с вируса.

По-рано през пандемията той загуби майка си и общо шест други роднини заради заболяването.

“В дългите вечери, в които не ми беше добре, мисълта за племениците ми и семейството ми ме караше да продължа напред. Когато COVID-19 мачкаше тялото ми, съзнанието ми и духа ми, аз оставах силен с мисълта за майка ми и семейството ми”, каза Таунс, добавяйки, че генетично е свързан повече с майка си и това е било предпоставка за тежко изкарване на заболяването.

“Някои хора разказват как имат коронавирус, четири-пет дни не са добре и после магически се оправят. Е, това не се случи с мен. Всеки един случай е абсолютно различен. Всеки човек е различен. Бях подгтовен за тежко пътешествие”, добавя още баскетболистът, който признава, че се чувства гузно заради лечението си.

“Наистина ми е гузно заради лечението, което получих. И смятам, че то трябва да бъде достъпно за всички американци, за всички по света”, споделя още 25-годишният играч, признавайки, че е получавал грижи, които не са достъпни на широката общественост, защото е професионален спортист на най-високо ниво.

“Коронавирусът е истински. И не си тръгва. А просто става по-умен”, обобщи случващото се той.

211-сантиметровият Таунс е играл единствено за Минесота в професионалната си кариера, започнала през 2015 година. Той е двукратен участник в Мача на звездите, a през 2018 година помогна на отбора си да стигне до плейофите за първи път след 13-годишно прекъсване. Досега през настоящия сезон има средни показатели от 21.2 точки, 12.0 борби и 4.0 асистенции на мач.