Участието на Янис Адетокумбо в първия мач от финалите на НБА ще бъде под въпрос до последно. Битката за титлата между Милуоки и Финикс започва тази нощ, но все още не е ясно дали Бъкс ще могат да разчитата на голямата си звезда при завръщането си във финалната серия за първи път от близо половин век насам.

Последното участие на Милуоки в спора за трофея датира от 1974 година, когато воденият от Карийм Абдул-Джабар тим отстъпва на Бостън Селтикс за трофея. По онова време "елените" са част от Западната конференция на Лигата.

Гръцкото крило Адетокумбо, двукратен носител на награта за "Най-полезен играч" на сезона, получи контузия на коляното по време на финалнта серия на Изток срещу Атланта.

"Гледаме на нещата ден за ден и очакваме развитието на ситуацията. Не мога да се наема с конкретна прогноза, но прави малък напредък. Не мога да ви кажа какви са собствените ми очаквания, защото решението не е мое, а общо - на Янис, на рехабилитаторите, на ръководството", каза треньорът на отбора Майк Бъденхолзър.

Първият финален мач е от 4.00 часа българско време в сряда сутринта.