Три седмици след спирането на сезона в НБА, лигата на най-силните в баскетбола мисли варианти как и дали изобщо ще може да бъде завършена кампанията.

Тя бе прекратена заради пандемията на етап, в който още не са ясни участниците в плейофите.

Ясно е, че евентуално отменяне на сезона, ще донесе огромна финансова загуба. Затова и такъв вариант се определя като "последна възможност".

Предложение и план, в който централно място има Лас Вегас, може да се окаже като интересен, спасителен шанс за НБА.

Според списание Sports Illustrated идеята е да се пристъпи към плейофите направо според актуалните класирания в отделните конференции. И сериите от сблъсъците по пътя към титлата да се изиграят изцяло във Вегас.

Градът дава всички възможности за "затваряне" на тимовете в лагери, от които да не се налага да пътуват из страната. Мачовете да се играят всеки ден, ако трябва - и по два, три на вечер. Разбира се, без публика.

Изборът на мястото не е случаен.

Хотелите във Вегас могат да поемат ангажимента, като от гледна точка на медийно отразяване и логистика, няма по-подходящ център в Америка за такъв сложен "камп" с няколко отбора.

Вариантът тепърва ще бъде обсъждан, както и още други такива. Засега никой не мисли за отменяне на сезона в НБА, като се смята, че има достатъчно време, при компресиран формат, мачовете да се изиграят.