Нов суперотбор изгрява на хоризонта в НБА. От тази нощ две от най-големите звезди в Лигата на извънземните - Кевин Дюрант и Кайри Ървинг, се събраха в тима на Бруклин Нетс, а към тях се присъедини и един от най-зрелищните центрове ДеАндре Джордан.

Дюрант напуска доминатора Голдън Стейт - тимът, който игра в последните пет финала и стана шампион на три пъти. В посока "воините" отива Д'Анджело Ръсел от Бруклин.

Договорът на Дюрант с Бруклин е за четири сезона и е на стойност 164 милиона долара. Такъв е и този на Ървинг, но с малко по-ниски финансови параметри - 140 млн. Американските спортни медии обявиха, че двамата са се отказали от очакваните още по-високи суми, за да може бюджетът да стигне и за възнаграждението на ДеАндре Джордан - 40 млн. долара за 4 сезона.

Очакванията тези сделки да превърнат Бруклин Нетс в суперотбор се подхранват и от това, че клубът запазва част от играчите, които бяха заемсени в успешния изминал сезон - Кайрис Лавърт, Спенсър Динуиди, Алън Краб, Джо Харис, Джарет Алън, Родионс Куруш.

Първата нощ от началото на сделките със свободни агенти в НБА генерира оборот от милиарди долари. Нито една от големите звезди обаче не избра да отиде в Ню Йорк Никс. Няма новини и около Леброн Джеймс и очакванията за трети голям играч в неговия Лос Анджелис Лейкърс след привличането по-рано на Антъни Дейвис.

Другите големи новини от снощи са, че Джими Бътлър се присъединява към Маями Хийт, а Дерик Роуз става част от състава на Детройт Пистънс.