Сан Антонио Спърс оказа най-голямата част на френския плеймейкър Тони Паркър като извади от употреба номер 9, с който той игра в продължение на 17 години за "шпорите".

Церемонията, посветена на четирикратния шампион в НБА, се случи тази нощ по време на домакинския мач с Мемфис Гризлис пред 18 627 души в "АТ&Т Сентър" в Сан Антонио.

Паркър е десетият играч в историята на "шпорите", чийто номер излиза от употреба. Преди това подобна чест бе оказана на Тим Дънкан (номер 21), Дейвид Робинсън (50), Джордж Гървин (44), Ману Джинобили (20), Шон Елиът (32), Ейвъри Джонсън (6), Брус Боуен (12), Джони Муур (00) и Джеймс Силас (13).

"Сан Антонио, чудесно е да съм у дома. Сан Антонио винаги ще бъде дом за мен и е много важно и вие да го знаете. Благодаря ви, скъпи фенове", заяви Паркър.

Паркър игра 18 сезона в НБА, като в първите 17 бе част от състава на Сан Антонио, а в последния игра за Шарлът Хорнетс. Французинът обяви края на кариерата си през това лято. Освен четирите титли с "шпорите", Паркър спечели и приза за "Най-полезен играч във Финалите" през 2007 година.