Българският национал Александър Везенков бе избран за “Най-полезен играч” на кръга в Евролигата за втори път през сезона и за четвърти в кариерата му в елита на Европа. 206-сантиметровият левичар се представя на страхотно ниво и е с основна заслуга за класирането на Олимпиакос - Везенков и съотборниците му са четвърти към момента.

Българинът се развихри при победата на гърците над френския АСВЕЛ снощи с 84:70. Той категорично бе най-добрият играч на терена и завърши с коефициент на ефективност от 26 пункта, след като вкара 18 точки, овладя 10 борби и напрви 2 асистенции.

ПОДРОБЕН ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Дабъл-дабълът му бе допълнен от 1 отнета топка, както и 6/9 в стрелбат за 2 точки и 2/5 от тройката.

Досега през сезона Везенков е играл в 30 мача за Олимпиакос в най-силния турнир на континента, като за 29.6 минути средно на двубой се отличава с 13.8 точки, 5.7 борби, 1.5 асистенции и 1.1 отнети топки. Той стреля 68.4% за 2 точки, 38.1% от тройката, както и 84.1% от наказателната линия.

Тимът на Везенков е с баланс от 18 победи и 9 загуби, като всъщност е изиграл 30 мача, но от актива бяха извадени резултатите от двубоите с руските ЦСКА (Москва) и Зенит (Санкт Петербург). Двата руски тима бяха извадени от турнира след началото на войната с Украйна.