Най-зрелищната част от Звездния уикенд в НБА завърши със спорен, а за някои медии зад Океана - и скандален момент.

Конкурсът за забивки се превърна в супершоу, като финалистите Дерик Джоунс и Аарън Гордън направиха спектакъл от най-високо качество.

Изпълненията им бяха великолепни, а залата в Чикаго изригна по време на финалния рунд, в който те влязоха само с пълни оценки от 50 - всеки от петимата арбитри дава своята, а максималната е 10.

Там забивката на Джоунс бе от линията за наказателен удар в стил "Джордан" или "Коби", и той получи за нея оценка 48. Две деветки и три десетки.

Последва опитът на Гордън, който закара под коша Тако Фол от Бостън Селтикс - най-високия баскетболист в НБА в момента, издигащ се като планина на 226 сантиметра.

Топката бе на главата му, Тако я държеше с ръце, а Гордън излетя, взе я, прескачайки Фол, за да я забие в коша. Това бе най-голямото изригване на залата и всички очакваха 50. Но не - 47 и титла за съперника му.

"Стига, човече, прескочих Тако и забих, това не може да е 47... ", клатеше глава Аарън. Играчът на Орландо губи в конкурса за трети път и се зарече, че повече няма да участва.

"Той докосна главата на Тако, прескачайки го, няма как това да е 50 - анализира победителят. - Но нямаше да ме учуди да получи 49 или 48."

Звезди от НБА реагираха веднага в социалните мрежи, като нарекоха битката "една от най-зрелищните в историята" на конкурса за забивки.

Не всеки е съгласен, че победителят е правилен, но...

Мачът на Звездите, който е украшението на уикенда, е тази нощ в Чикаго.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos