Отборът на Леброн Джеймс спечели Мача на звездите в НБА срещу Отбор Янис със 157:155 в шоу, което се проведе в Чикаго.

Краля остава непобедим откакто форматът на звездния мач е тип "драфт" и две от звездите избират своите съотборници. Това бе втора поредна година, в която Джеймс се изправя срещу гръцката звезда Янис Адетокунбо.

Актуалният шампион на НБА Кауай Ленърд от Лос Анджелис Клипърс спечели трофея "Коби Брайънт" за MVP в мача, като отличието вече ще носи името на легендарния играч на Лейкърс, който загина трагично в катастрофа с хеликоптер.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ШОУТО В ЧИКАГО >>>

В последната четвърт отбор Леброн изоставаше със 124:133, но направи фантастично последни минути, а всичко завърши с точка от фаул на Антъни Дейвис.

Ленърд се отчете с 30 точки, 7 борби и 4 асистенции, докато съотборникът му Леброн завършис 23 точки, 6 асистенции и 5 борби. Крис Пол също вкара 23 точки за Отбор Леброн.

Янис бе най-резултатният за своя отбор с 25 точки, 11 борби и 4 асистенции. Кемба Уокър добави 23 точки, а Руди Гобер завърши с 21.

За да увеличи интереса към Мача на звездите, НБА въведе нов любопитен формат. Резултатът на двата отбора във всяка от първите три четвърти се заулява, а победителят във всяка част получава по 100 хиляди долара. В началото на последната четвърт се спира хронометъра и се играе до резултат, до който се стига като се прибавят 24 точки към тези на отбора, който води. Това бе една от промените в памет на Коби Брайънт.

Целият мач бе под знака на легендарния играч и нямаше как да е по друг начин. По време на шоуто вървяха и кадри със загиналата му дъщеря Джиана.