Агентът на Антъни Джошуа се ядоса на проточилите се преговори за следващ съперник на шампиона.

Еди Хърн даде интервю, в което нападна и щаба на Кубрат Пулев, както и ръководителите на версиите IBF и WBO.

"А какво толкова ще стане, ако Джошуа просто оваканти и двете титли? - гневи се Хърн в интервю пред списание Sports Illustrated. - Каква е разликата, ако няма трите пояса, а има само този в WBA? Нали пак ще е световен шампион!?

Честно казано, от разговорите с него не съм останал с впечатление много да му пука за тези два пояса.

Чакаме вече няколко седмици IBF и WBO да се разберат. Чувам, че Боб Аръм (агент от САЩ, движи делата на Пулев - б.р.) също има своето мнение по темата, но не е лошо да даде малко темпо на събитията.

Или да приемат офертата ни, или да се бият с Адам Ковнячки, а ние просто ще изоставим този пояс!

Антъни може без него, той пак ще има най-добрите боеве, а няма да се бие с всеки, който се окаже претендент от някоя асоциация. Именно по такива причини Кличко през годините се би с твърде много посредствени боксьори..."

Хърн продължи в този дух, като намекна, че щабът около Джошуа по-скоро би погледнал към мач с Тайсън Фюри, ако той победи в реванша Дионте Уайлдър през февруари.

"Ето това би било мечтан бой - каза импресариото. - Да, налага се да е Пулев или Усик, но всъщност това решение можем да вземем и ние, нали? Все пак Джошуа е боксьорът, който е номер едно и всички искат да се бият с него, а не той с тях..."