Българските боксьори участваха на пет финала на купа “Странджа”, като и в петте случая стигнаха до златните медали на най-реномирания турнир в аматьорския бокс. 

Стойка Кръстева и Станимира Петрова донесоха два от тях при жените, Даниел Асенов победи в категория до 52 килограма при мъжете, натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес донесе златото при 57-килограмовите, а стопроцентовата успеваемост бе затвърдена от Радослав Панталеев, триумфирал при 91-килограмовите.

Именно Панталеев бе избран за носител на купа “Странджа” тази година, докато при дамите отличието взе Кръстева. 

Президентът на федерацията по бокс Красимир Инински бе доволен от 72-ото издание на надпреварата, което съпостаи със световно първенство.

"Много съм доволен. Всички казват, че това е турнир с ранг на световно първенство. Нивото наистина бе много високо, като мачовете бяха от страхотна величина. Получихме поздравления от всички участници, не само за организацията, но и за съдийството, което не може да не ме радва", заяви Инински.

Шефът на федерацията отличи и българските боксьори, които спечелиха 5 златни и 3 бронзови медала, като освен титлите, отличия взеха Мелис Йонузова, Светлана Каменова и Петър Белберов.

"Радващо е и показва работата, която треньорите са свършили по време на подготовката. Онези, от които очаквахме да се заявят, го направиха - Радо Панталеев, Даниел Асенов, Станимира Петрова и Стойка Кръстева. Има още работа, но "Странджата" бе добра отправна точка. Предпоставките за бъдещи успехи са налице, въпрос на полагане на труд от всички ни", каза още Красимир Инински.