Новото чудо в бокса Даниел Дюбоа отново впечатли с поразяващите си юмруци, като свали в нокаут пореден съперник.

22-годишният британец порази японския си съперник Киотаро Фуджимото на галавечер в Лондон, като във втория рунд всичко приключи. Азиатецът бе за втори път на пода, този път - окончателно, като се наложи да му бъде оказана медицинска помощ с кислороден апарат.

"Намерих го с точен удар и - лека нощ", коментира в самоуверения си стил Дюбоа. Сочат за го наследник на Антъни Джошуа в тежката категория, а мач между двамата се очаква да има в следващите 18 месеца.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наричат го Динамита Дюбоа и е видно защо - ударите му са много мощни и напомнят малко на тези на Дионте Уайлдър, колкото и да е рано за такива сравнения.

Засега Дюбоа е на път да си спечели място в подгряващите боеве преди шоуто Джошуа - Пулев през април или май. За това говори промоутърът му - прочутият Франк Уорън.

"Даниел е готов да се изправи срещу всеки - дали ще е Чисора, Уайт или Джойс...", каза агентът. И призна - водят се разговори младежът да се бие преди следващия мач на Ей Джей в защита на световните му титли.

Дюбоа е с 14 от 14 победи, като в 13 случая рано прати на пода в нокаути съперниците.

А японецът Фуджимото не е случаен, той имаше в актива си 21 победи в 22 двубоя на ринга. Но за първи път се биеше извън Азия и определено не бе готов за мощта на британеца.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos