Антъни Джошуа показа сериозно уважение към Кубрат Пулев, след като анонсира официално двубоя им.

Той ще се състои на 12 декември в лондонската "О2 Арена", като залогът ще са четирите шампионски пояса на Джошуа в тежката категория.

Британският шампион определи Пулев като много опасен и опитен боксьор, срещу когото всяка грешка може да е фатална.

Все пак Антъни Джошуа смята, че ако остане изцяло фокусиран върху този мач и проведе добра подготовка, изненада не би трябвало да има.

"Готов съм да защитавам моята световна титла срещу Пулев. Сега съм изцяло фокусиран върху тренировъчния ми процес. Искам задължително да победя, защото победата ми срещу Пулев може да постави началото на едно бъдеще с много големи мачове. Аз трябва да бъда фокусиран само и единствено върху мача срещу Пулев.

Пулев има само една загуба в последните 11 години и то от Владимир Кличко. Аз изпитвам огромно уважение към него. Той загуби от Кличко в една тежка вечер за него. Той загуби, но и спечели от този мач. Пулев продължава да е в играта.

Хората смятат, че ще бъде лесен мач за мен, но аз не си правя такива лесни заключения, защото Пулев е добър боксьор. Аз ще подходя изключително сериозно към този мач и съм убеден, че ще постигна победа.

Пулев е много опасен. Той има някои много добри оръжия в своя арсенал. Един удар може да промени историята. Аз ще се опитам да минимизирам всички рискове", сподели Джошуа пред "Sky Sports".

Медиите в Англия очавкаха Джошуа да реагира остро на шегата на Кобрата за тена.

Пулев се пошегува, че освен по-силен удар, съперникът му има и по-хубав тен. Някои медии на Острова побързаха да ги извадят от контекста и да обвинят родния боксьор в расизъм, но очевидно Джошуа не смята да коментира тази тема.