Еди Хърн заговори за подготовката на Антъни Джошуа преди боя му с Кубрат Пулев, в който британецът ще защитава световната си титла в тежката категория.

Импресариото на шампиона за първи път отдели време и за качествата на българина, вместо обичайните увъртания около това кога и къде все пак ще е мачът.

"За спаринг преди този бой, на Ей Джей му е нужен висок, здрав и опитен боксьор, който държи на удари - каза Хърн. - Сещам се веднага за Доминик Брийзил, но това е просто един вариант. Трябва ни корав тип, който не пада лесно.

Това е така, защото в лицето на Пулев имаме много сериозен противник. Много добър боксьор, опитен, с добра техника и удря нелошо. Трябва ни спаринг, който да има неговия стил."

Мениджърът подчерта, че Джошуа веднъж е направил грешката да подцени подготовката и да не подбере правилните хора за спаринг по време на лагер преди мач. И е категоричен, че това няма да се повтори.

"Срещу Руис, за реванша, щабът на Антъни преся изключително внимателно противниците за спаринг - припомни Хърн. - Не искаха да повторят грешката от първия мач с мексиканеца. Убеден съм, че преди боя с Пулев, отново ще направят точния избор.

Джошуа е в невероятна физическа форма, той не е спирал да се грижи за това през паузата. Сега влиза и в режим на тренировки като за мач, но съм убеден, че много бързо ще е напълно готов.

Говорим за среща през декември, но доколкото познавам Антъни, той ще е в кондиция да се бие още след 2-3 седмици. Физически този човек е изключителен. Никога не съм виждал такова нещо.

А и никога преди не съм виждал него толкова мотивиран да бие всеки съперник. Той няма търпение за мача."

Хърн потвърди, че сериозната част от лагера започва в средата на този месец в Лондон, но тренировките ще се преместят в Шефийлд през септември. Там ще са и спарингите.

Това бе стратегията на Джошуа и преди всеки от мачовете му в последните 4-5 години.