Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър говориха един за друг дни, преди на ринга да заговорят юмруците им. Мач №3 от сериала между тях предстои в Лас Вегас в събота, като Фюри държи титлата във версия WBC.

В първия двубой съдийското решение не ги раздели, а във втория британецът нокаутира Бронзовия бомбардировач, който сега иска да си върне пояса.

"Уайлдър е най-опасният противник в тежката категория - каза Фюри. - Той е като атомна бомба, само най-добрите могат да го спрат.

Кличко беше най-трудният съперник, срещу когото съм се изправял, но вече не е в бокса. След него най-тежко бе срещу Уайлдър. Всеки път, когато си на ринга срещу него, си в голяма опасност. Ще бъда изключително концентриран и подготвен в събота."

В отговор, вместо комплименти, Дионте посочи пръста на обвинението към Фюри.

"Той е един измамник и го знае - каза американецът. - Победи ме с измама и ще го докажа, когато го просна на ринга. Нямам голямо уважение към хора, които печелят нечестно. А този е един от най-големите измамници в новата история на спорта, това е безспорно!"

По този начин Уайлдър отново разпалва огън в старата тема с ръкавиците на Фюри от бой №2.

Тогава от щаба на американеца обвиниха британеца, че в тях е имало метални пластини, които са подсилили ударите на Фюри. Тази "теория на конспирацията" бе опровергана от организаторите на мача, но Уайлдър явно не се е отказал да я поддържа в публичното пространство.