Джарел Милър е дал нова положителна допинг проба и така пропада мачът му срещу Джери Форест на 9 юли в Лас Вегас.

Претендентът за световната титла в тежката категория изуми с глупостта си света на бокса, като особено шокиран е Боб Аръм, легендарният промоутър, който движи делата и на Кубрат Пулев в момента.

88-годишният ветеран в спорта обяви, че просто не може да повярва на това, което чува.

"Мислих си, че съм видял всичко в бокса за тези години - каза Аръм пред BoxingScene.com. - В събота обаче ми се обади Боб Бенет, шефът на Атлетическата комисия на Невада. И ми каза, че Милър пак е дал положителна проба, и то за същата субстанция, за която вече веднъж е наказван! Тези дни ще обявят, че отново е отстранен поне временно. Но е вероятно наказанието да е дълго.

Така бой на 9 юли няма да има, а аз се чудя как е възможно това... Този човек просто няма мозък. Пропусна шанса си да се бие с Антъни Джошуа заради същото провинение, изпусна 6 милиона долара тогава... Как може да не научиш такъв урок?

През март 2019-а Джарел Милър, известен с прякора Голямото Бебе, се подготвяше за бой за титлата срещу Джошуа в "Медисън Скуеър Гардън", когато даде положителна проба за три забранени субстанции - cardarine, endurobol и erythropoietin.

Неофициално, но вече потвърдено от Аръм, една от тях отново е в новата положителна проба на боксьора. Именно промоутърът се зае да рестартира кариерата на Милър и да го върне на пътя към върха, но само година и 3 месеца след издънката му, преди да направи своето завръщане на ринга срещу Форест, "Бебето" отново се издъни.

"Да се каже, че съм разочарован, ще е малко - призна Аръм. - Ние подписахме контракт с него и направихме стратегия да го върнем в играта. Той е на 31 години, можеше да се бие за титлата все пак до 24 месеца, има качествата за това.

Но това е нечувано. Не говорим за някой, който се е заразил с коронавирус, което в момента може да се случи на всеки. А за човек, който отново е хванат със същата субстанция!"

Говори се за наказание от 9 до 12 месеца, но не е ясно кой би рискувал след такава глупост и двете поредни положителни проби да опитва да върне после Милър пак на ринга на най-високо ниво.

Това почти сигурно е краят на кариерата на боксьора, който до преди 3 години се смяташе за най-голямата заплаха за пояса на Антъни Джошуа.

Милър има 24 боя в тежката категория, няма загуба и бе претендент №1 на WBO след последната си победа от ноември 2018-а. Преди да дойде фиаското с допинг пробата в подготовката за боя с Джошуа, който трябваше да е през юни миналата година.