Ръководството на Световната боксова федерация (IBF) загуби търпение с щаба на Антъни Джошуа и нареди търг на 3 март, за да бъде финализиран договорът за мача срещу Кубрат Пулев. Процедурата ще е в Спрингфийлд, Ню Джърси, където е централата на IBF.

Срещата за световните титли, които британецът да защитава срещу българина, би трябвало да е на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Това бе на няколко пъти казвано неофициално от двете страни, но контракт с параметрите, подписан от тях, все още няма. Двата щаба изпуснаха сроковете - първоначално до 31 януари, а впоследствие до 14 февруари, за да се договорят.

Според хората от IBF, чиито претендент за титлата е Пулев, агентът на Джошуа - Еди Хърн, умишлено бави хода на преговорите.

Той иска да изчака възможности за заобикаляне на такъв двубой и да уреди среща на Ей Джей директно с Тайсън Фюри - мач за обединяване на всички пояси и световни титли в тежката категория на бокса.

Това може да се случи, ако Дионте Уайлдър не активира клаузата си за трети мач с Фюри веднага и се освободи възможност двамата британци да се бият още през лятото.

Според медиите в Англия, а и импресариото на Кобрата - Ивайло Гоцев, няма да се стигне до търг и ще има договорка преди датата 3 март между щабовете. Все пак времето вече е съвсем малко - остават 5 дни.

Ако се стигне до търг, промоутъри и компании ще могат да наддават за параметрите на мача. Това поставя и някои въпросителни, а и ще внесе несигурност около евентуалните приходи за боксьорите - особено за Пулев, към когото обяснимо интересът е по-малък.

Обикновено назначаването на търг от асоциация е сигнал за двете страни да действат живо и да успеят да стигнат до договор преди датата, посочена за процедурата.

Нищо чудно и в този случай да стане така.