Това не бе обикновена боксова галавечер, а шоу за историята.

В Никарагауа организираха мачове по професионален бокс по време на пандемията, като в залата "Alexis Arguello Sports Center" в Манагуа имаше и публика.

Събитието бе разрешено от правителството в страната, която продължава да не спира спортните си събития, макар досега да разрешаваше провеждането им само в стерилна обстановка и без зрители. Футболното първенство на Никарагуа също върви.

Страната декларира официално 13 случая на заразени с Covid-19, което е оспорвано от Световната здравна организация, но засега няма доказателства тези данни да са неверни.

Шоуто в залата "Alexis Arguello Sports Center" мина при много сериозни мерки за сигурност с проверки на входовете - с термометри, пръскане с дезинфектанти и стъпване в съдове с такива от всеки, който влизаше на галата.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГАЛАВЕЧЕРТА ПО БОКС ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ>>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Боксьорите загряваха в пълна изолация в отделни помощение в съблекалните, като също бяха дезинфекцирани при излизането на ринга.

Съдиите, момичетата с табелите за рундовете и целият персонал в залата бе екипиран според изискванията за безопасност в условията на зараза.

Феновете не бяха много - няколкостотин души, като разстоянието между тях бе не по-малко от метър.

Участваха сериозни за страната боксьори като Робин Самора, Джордан Ескобар и Харолд Арнолд.

Бившият световен шампион Росендо Алварес бе дошъл в залата, за да покаже на сънародниците си, че няма нищо страшно да се организира такава гала.

Той говори преди и между мачовете за телевизията, която излъчи цялата галавечер - естествено, екипиран с маска и предпазни ръкавици.

Чрез стрийм, за САЩ показа шоуто в пълния му, четиричасов вариант, онлайн канал на ESPN.

Предполага се, че стотици хиляди са го гледали извън Никарагуа в интернет, което е обяснимо при глада за спортни събития в реално време след спирането им преди около месец.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГАЛАВЕЧЕРТА ПО БОКС ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ>>>

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos