Дъстин Порие спечели с единодушно съдийско решение срещу Дан Хукър в главната битка на UFC Vegas 4. Двамата претенденти в леката категория осигуриха очакваното зрелище, като дадоха всичко от себе си в пълни пет рунда.

Порие триумфира след 48-47, 48-47 и 48-46, за да запише своята побед №26, докато за Хукър това бе девета загуба в общо двадесет и девет двубоя в октагона.

Мачът в Лас Вегас очаквано бе без публика, но феновете със сигурност са останали доволни от кървавото зрелище.

Двамата си нанесоха общо 390 удара - най-много в историята на леката категория в UFC, а 208 от тях бяха дело на Порие. Само в четири други битки в цялата история е имало повече удари.

Бойците оставиха защитата на заден план и си разменяха брутални удари в петте рунда, като на няколко пъти си отваряха аркади, а в украшение на спектакъла се превърна втория рунд, който бе най-зрелищен. В четвъртия Порие опита на няколко пъти да изтръгне победата от съперника чрез събмишън, но Хукър не се даде и издържа до самия край.

"Мачът беше труден. Дан е корав съперник", похвали Порие новозеландския си опонент.

След победата американецът бе закаран в болница, за да премине обстойни прегледи, но уведоми феновете, че всичко с него е наред.