Претендентът в тежка категория Кубрат Пулев и брат му Тервел дадоха пресконференция в София по повод галавечерта в Пловдив на 14 декември в залла "Колодрума".

Кубрат, който вярва, че му предстои мач с победителя от мача Джошуа - Руис, иска да защитата световната титла на новия стадион на ЦСКА, чийто строеж започва.

"Националният стадион "Васил Левски" не е особено подходящ за бокс. Сега чувам, че ЦСКА ще има чисто нов стадион, който ако се изгради до една година, би бил отлично място за боксови срещи. Той ще бъде по-малък с капацитет около 20 хиляди места. Така че нека си помечтаем ако стана или като стана световен шампион, да проведа една от защитите на титлата на новия стадион на ЦСКА", каза Пулев.

Тервел Пулев ще се изправи в 12-рундов мач срещу ДеШон Уебстър (САЩ) за интернационаланата титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация(WBA International).

36-годишният Пулев има 14 победи (12 с нокаут) в 14 мача като професионалист, докато 28-годишният Уебстър е с 12 победи (6 с нокаут), 2 равенства и 2 загуби

"Знам, че има една или две загуби, не е губил с нокаут. Младо момче е. Предстои ми не лека задача срещу силен боксьор от боксова нация - Америка. Надявам се да си свършим работата в тренировките, в спарингите, за да съм готов да изиграя 12 рунда на макс. От статистиката разбираме, че човекът е добър боксьор и няма как да бъде подценяван. Прави изненадващи контри, трябва да бъда нащрек през цялото време. Не мога да кажа какво точно да очакваме, но трябва да бъдем на 100 процента готови.

С всеки мач вървим по възходящ ред, срещу по-трудни съперници. Може би този ще бъде най-тежкият", коментира Пулев.

Промоутърът на българина Ивайло Гоцев разкри, че в WBA са останали изненадани от избора на толкова сериозен съперник.

"ДеШон е опасен противник. В WBA бяха учудени, че сме го избрали. Но това е пътят. При победа Тервел ще бъде в топ 10 на Световната боксова асоциация. След това му трябват още 3-4 победи, за да стане претендент за световната титла", заяви Гоцев.

"В момента навлизаме в ренесанса на българския бокс. Имаме много талант. Липсва ни само таланта да работим заедно. Всичко е възможно", каза още той в отговор на въпрос, дали е възможен мач за световната титла в България.