Кубрат Пулев мина първите часове от обучението си на курс срещу сексуално насилие, които бе задължен да изкара от Атлетическата комисия на Калифорния.

Боксьорът ни е с временно отнет лиценз за този щат след случая с целувката, която лепна на репортерката Джени Равальо-Суши, след мача си на 23 март. Тогава Пулев победи румънеца Богдан Дину на ринга, а после, по време на интервюто, целуна палавата репортерка.

Българската звезда в тежката категория на бокса публикува снимка в социалните мрежи, а текстът бе на английски език:

"През миналата седмица изкарах впечатляващи 2 часа от курса при експерта по темата за сексуалното насилие и преподавател, мистър Барет Морис, както и при неговия заместник Сара Уотънбърг.

Курсът ме накара да разбера по-добре, че инцидентът, който се случи на 23 март между мен и журналистката Джени Равальо, е напълно неприемлив.

Днес продължавам да изпълнявам своите задължения по необходимите курсове и поправителни действия, за да върна лиценза си.

Искам да кажа пред всички мои фенове, че направих грешка и не бях прав. Ще продължа да поемам пълна отговорност за действията си.

И в този смисъл, искам откровено да се извиня на репортерката Равальо.

В заключение, един от многото уроци, които получих от обучението при мистър Морис, е да бъда много ясен и откровен с приятелите ми, семейството ми и феновете. За това ще помоля да се въздържате от публикуване на пренебрежителни забележки относно госпожица Равало в социалните медии, видеоклипове или други форми на медии."

На снимката се виждат и импресариото Ивайло Гоцев, както и легендарният Боб Аръм - собственик на агенцията Top Rank, която движи делата на Кобрата в момента.