Васил Ломаченко ще се изправи срещу Теофимо Лопес в дългоочакван боксов мач от лека категория за определяне на безспорен световен шампион.

Планува се боят да се проведе на 17 отквомри в Лас Вегас, като Ломаченко държи титлите на WBA, WBO и WBC, а Лопес е шампион на IBF.

Украинецът в момента е най-силният боксьор в тази категория, докато неговият съперник е с 15 поредни победи.

"Царуването на Ломаченко е към своя край. Ще го победя и ще взема поясите му. Просто е. Този тип не ми харесва", закани се Лопес.

32-годишният Ломаченко е с девет години по-млад и си изгради солиден авторитет, след като спечели два златни олимпийски медала, както и световни титли в три различни категории като професионалист.

В момента е с актив от 14 победи и една загуба, като в този период надви Люк Кемпбъл, Антъни Крола, Хосе Педраса, Хорхе Линарес и Гилермо РИгондо.

"Теофимо Лопес може да говори колкото си иска. Много е добър в това. Не е направил нищо, но постоянно споменава името ми в последните две години. Когато се бием във Вегас, ще изяде юмруците ми и думите си. Ще съм по-добрият и световните титли ще дойдат с мен в Украйна", отвърна Ломаченко.