Никол Харизанова от Българската карате киокушин федерация и Йордан Цонев от Българската федерация по канадска борба спечелиха големите награди за Спортист на годината в бойните спортове - "Златен пояс" 2021.

Церемонията се организира от Националната асоциация на бойните спортове и се излъчи на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, както и онлайн на Boec.BG и във фейсбук страницата на НАБС. За призове в големите награди "Златен пояс" се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията.

Йордан Цонев през тази година завоюва златен медал в категория до 100 кг на Европейското и Световното първенства.

Отличието при жените спечели Никол Харизанова (карате киокушин). През 2021 година тя грабна две сребърни отличия от Европейското първенство на KWF за жени и от Световната купа на KWU, отличи се и с 2-ро място на Европейското първенство на Световния киокушин съюз. Големият Кубрат Пулев връчи статуетките "Златен пояс" на спортистите на годината за 2021-а.

С третия "Златен пояс" - за най-добър треньор, бе отличен Венилин Русинов от Българската джу-джицу федерация. Той е наставник към Централен Полицейски Карате и Джу Джицу клуб. Победителят получи наградата от двукратния европейски вицешампион и носител на бронзов медал от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев.

Четвъртият "Златен пояс" в категорията "Вярност на традициите" спечели сенсей Георги Георгиев (7-ми дан) от Българска федерация по Шотокан Карате-до. Той е главен инструктор за България на Световната Шотокан Карате-до Федерация. Той бе награден от Стоян Саладинов - многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате и треньор с отлична репутация по цял свят. Откривател е на шампионите Благой Иванов-Багата, Росен и Румен Димитрови, Марко Косев и много други.

С петата голяма награда "Златен пояс" в категория "Ярка победа" триумфира Симеон Пенев от Българска федерация по сумо. Голямата награда му бе връчена от Армен Назарян, двукратен олимпийски, трикратен световен шампион по борба класически стил. Пенев си заслужи златния пояс, след като през 2021 година спечели първо място в категория до 65 кг при 16-годишните на Европейското първенство, което се проведе през юли в Полша.

В ролята на водещи на церемонията се справиха отлично главният редактор на сайта Boec.BG - Десислава Джерманска, и един от най-добрите родни бойци, и звезда от международната галавечер SENSHI - Николай Йоргов.

Специално писмено приветствие към спортистите и зрителите отправи и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.