Реваншът между шампиона Анди Руис и претендента за световната титла в бокса Антъни Джошуа вече е сигурен - за 7 декември в Саудитска Арабия.

Новината идва, след като от Мексико увелиха, че Руис е поискал среща с вътрешното министерство на страната и е уверен от високопоставени членове на правителството в сигурността му, ако се бие в Риад.

Вероятно шампионът ще бъде придружен и от охранители, наети пак на най-високо ниво в родината му. Той е суперзвезда в Мексико, след като на 1 юни сензационно отказа и взе поясите на Джошуа от ролята на тотален аутсайдер.

Съгласието на Руис - според щаба на Ей Джей, вече е и писмено. Това означава, че контрактът за мача е готов. Според него двамата ще получат по около 40 милиона долара твърди хонорари, а шампионът след боя - още 12 милиона.

"Той ще е човекът в най-сигурна ситуация на цялата планета, когато дойде на 7 декември в Саудитска Арабия", цъфтеше Еди Хърн, агентът на Джошуа. Импресариото е на седмото небе заради колосалните пари, които ще паднат за двубоя.

Руис обаче не бе сигурен за мач в Риад и се е консултирал в родината си с хора на ниво министри и заместник-министри. Уверен е, че всичко ще мине нормално.

След съгласието за ревашна, Анди публикува в Туитър профила си съобщение със закана:

"На 1 юни детронирах краля от престола му. На 7 декември ще прекратя кариерата му в пустинята."

Същевременно Кубрат Пулев очаква утвърдителен отговор от Световната боксова федерация (IBF), че победителят в Риад ще се изправи срещу него като първи мач от защита на титлата през 2020 г.