Преместването на мача за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев вече изглежда не подлежи на съмнение.

Боксовото събитие на годината поне за българските фенове, все още не е официално отложено и по програма е на 20 юни в Лондон.

Световните мерки за забрана на всякакви събития със събирания на хора обаче няма как да подмине и него.

Оптимистичният вариант е мачът да е на стадиона на Тотнъм само месец или два след оригиналната дата. Това би било идеален сценарий, но не и много реалистичен.

Арената на боя е ангажирана с оставащите мачове на футболния отбор във Висшата лига, която пък е спряна до края на април.

Ако се поднови навреме футболното първенство на Англия, Тотнъм ще може да завърши сезона до края на юни. На тима остават пет домакинства и пет гостувания.

"Събитията в бокса до месец май са анулирани - обяви Еди Хърн, промоутърът на Джошуа. - За май и юни засега оставаме в график, но знаем, че ще е трудно да е преодоляна кризата дотогава във Великобритания. По-реалистично е да мислим за края на лятото или есента. Аз вече имах разговори с Тотнъм за 25 юли, като първа възможна дата да преместим Джошуа - Пулев."

Проблемът е, че при доиграване на късен сезон във футбола, може да остане твърде малко време за подготовка на боксовия спектакъл, преди да започне следващата кампания във Висшата лига.

Съществува вариант, при който настоящата пауза да замени лятната и отборите примерно да играят до средата на юли, да починат десетина дни и от началото на август да стартира сезон 2020-2021 г. Това ще наложи и промяна на мястото на боксовия мач.