1000 зрители ще бъдат допуснати на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев, разреши британското правителство. Решението гласи, че след 2 декември в рамките на месец, първоначално експериментално, ще се завърне публиката на спортни събития в границите на Великобритания.

За такива на открито максималното присъствие е 4000 души, а за залите - по 1000. На 12 декември Джошуа ще брани световната си титла срещу Пулев в зала "O2 Арена" или в тази на "Уембли", но със сигурност - на закрито.

Решението на правителството означава, че 1000 билета ще бъдат пуснати за срещата.

Промоутърът на британския боксьор Еди Хърн се зарадва на новината, но изрази съжаление, че поради изместването на боя за декември, той вече няма как да бъде изнесен на открито. Ако една от оригиналните дати - 20 юни или 10 септември, бе останала при сегашната промяна в мерките на Острова, 4000 фенове щяха да могат да гледат мача.

Евентуална промяна на залата ще е с цел да бъде подобрена атмосферата около шоуто. Арената на боя е за 20 000 зрители и ще изглежда празна с хиляда фенове в нея, докато тази на "Уембли" е по-малка.

Там 1000 зрители ще предизвикат повече шум и присъствието им ще се усети много по-отчетливо. Но която и да е окончателната локация за сблъсъка, Хърни  организаторите имат по-голяма проблем - разпространението на билетите.

Ясно е, че Пулев също трябва да получи такива, а и британският шампион ще има квота.

Останалите ще бъдат пуснати в продажба онлайн и се очаква цените им да са, меко казано, бутикови. При такава малка бройка, ясно е, че търсенето ще е огромно.

"Въпрос на един-два е да уточним въпроса с мястото на мача, проверяваме възможната алтернатива с "Уембли" - призна Хърн. - Приветствам решението на властите, но съм разочарован, защото очаквах да можем да вкараме в залата 4000 души. И все пак - хиляда е стъпка напред."

На спортни мачове във Великобритания не е имало публика от началото на месец март, когато пандемията настъпи и там, както и в цяла Европа.