Антъни Джошуа съвсем очаквано е с доста по-сериозно тегло спрямо Олександър Усик, ден преди битката им в Лондон.

Двамата боксьори се изправят един срещу друг утре вечер на стадиона на футболния Тотнъм, като залогът за четириите световни титли в тежката категория на британеца.

Ей Джей закова кантара на 108,8 килограма, докато Олександър Усик се оказа с над 8 килограма по-лек - 100,2 кг.

Разликата в килограмите не е изненада, но специалистите очавкаха тя да е далеч по-малка. Преди няколко дни дори се появиха слухове в британските медии, че Джошуа до такава степен е свалил от теглото си, че може да се окаже по-лек от своя опонент.

Антъни Джошуа все пак е шампион в тежка категория и доста по-висок от Усик, който е абсолютен шампион в полутежката, но винаги е отстъпвал по габарити на момчетата от тежката категория.

Именно заради тази разлика специалистите не дават особени шансове на Усик, макар да е смятан за може би най-техничният боксьор на световната сцена. Просто по-дребният му ръст до този момент го е спирал да се мери с тези в тежката категория, а в полутежката той просто няма конкуренция.

По време на кантара те отново показаха огромно уважение един към друг, както сториха и по време на пресконференцията снощи. Усмивки, няколко приятелски ръкостискания и като цяло доброто настроение преобладаваха пред напрегнатите сцени с лоши погледни, на които почти всеки път ставаме свидетели преди такива битки.

Снимка: Getty images

Именно утре е големият тест за Усик, в който ще разберем дали украинецът може да се мери с най-големите в бокса. Все пак обхвата на удара на Джошуа е с 10 сантиметра повече, което би могло да има огромно влияние в хода на целия двубой и със сигурност ще улесни защитата на британеца.

Все пак обаче не трябва да забравяме, че единствената загуба на Джошуа дойде срещу Анди Руис, който със своите 188 сантиметра е сред най-дребните като ръст боксьори в тежката категория.

За сравнение, преди година в деня преди сблъсъка си срещу Кубрат Пулев, Антъни Джошуа закова кантара на 109,55 килограма, с 82 грама повече от Кубрат.

И българинът изоставаше като ръст от Ей Джей, но пък бе почти на същите ми килограми. Впечалтяващото при Джошуа е, че той отново е свършил отлична работа на лагера преди мача, защото това е един от най-ниските му кантари като килограми, като свалянето от теглото със сигурност не е за сметка на мускулната маса.

"Това е просто един мач, а ние ще дадем най-доброто от себе си. Уважавам Усик, той постигна феноменални неща. Изобщо не следя теглото си. Не знам защо хората придават такава важност на килограмите, които тежа. Би трябвало да премина с лекота пред 12-те рунда. Нямам план за битката. Целта ми е да победя, но никога не знаеш какво ще се случи", коментира Антъни Джошуа пред камерата на "Скай Спортс".

Снимка: Getty images